top of page

Radio Eter na volitvah

Predvolilno obdobje je polno pobud k volilni udeležbi, ki nagovarjajo kritično skupino »apolitične« mladine, na kateri, bojda svet stoji. Kaj, če bi se vsi skupaj ustavili za sekundo, dajmo se pogovorit.

Mi pa se ob tem sprašujemo, kako se mladi sploh počutijo glede politike, glede volitev? Kakšen vpliv imajo naši volilni glasovi in od kje ta pritisk, da morajo mladi biti politično angažirani in v nizkem štartu za volitve? Čas je, da najprej odgovorimo na ta vprašanja, šele nato rešujemo svet.
 

 11. 4

1. Oddaja: Baje na mladih svet stoji

 

15. 4

 2. Oddaja: Programi na izi 

 

19. 4

 Okrogla miza za »apolitične« mlade

 

+ vsak dan radijska branja literarnih del in poezije, s političnimi tematikami, ki ti dajo mislit

Radio Eter v sodelovanju z Mladimi Zmaji vabi na predvolilno okroglo mizo za mlade, ki bo  potekala 19. aprila 2022 ob 17.00 uri v Mladinskem centru Črnuče.

Ali mladi sploh vemo, kaj potrebujemo in ali sploh imamo znanje o tem, kar potrebujemo? Vemo, da imamo stanovanjsko problematiko, vemo, da imamo problematiko prekrarnega dela, vemo, da smo žrtve socialne in ekonomske segregacije, vemo, da  smo žrtve duševnih stisk, ki bodo drastično vplivale na našo prihodnost, če jo bomo sploh imeli glede na aktualno, vztrajno degradacijo našega planeta.

Okrogla miza za »apolitične« mlade

Imaš občutek, da ti primanjkuje dodatnih informacij od katerih zgoraj naštetih tem? Potem vas vljudno vabimo, da se nam pridružite na okrogli mizi, kjer bo potekala razprava med mladimi in predstavniki nevladnih organizacij. 

 

Naš namen je, da mladi med seboj razčistimo nejasnosti, vprašanja in dileme okrog tematik, ki se nas najbolj tičejo.

Zakaj? 24. aprila so državnozborske volitve, naj vam pri prebiranju strankarskih programov, pomagajo znanje in dejstva, ne pa lepi nasmeški, slogani in prazne obljube.

Povzetki programov političnih strank
bottom of page