top of page

Dostopnost

Izjava o dostopnosti za Radio Eter

 

Da bi bila spletna stran radioeter.net čim bolj dostopna, je bila zasnovana tako, da je čim bolj dostopna uporabnikom z različnimi oviranostmi. Na podlagi lastne presoje smo oblikovali dostopnost v skladu z Zakonom o spletnih mestih in mobilnih aplikacijah.

 

Stanje skladnosti

 

Smernice za dostopnost spletne vsebine (WCAG) opredeljujejo zahteve za oblikovalce in razvijalce za izboljšanje dostopnosti za ljudi s posebnimi potrebami. Določa tri stopnje skladnosti: raven A, raven AA in raven AAA. Radio Eter je delno skladen z WCAG 2.1 stopnjo AA. Delno skladno pomeni, da nekateri deli vsebine niso v celoti skladni s standardom dostopnosti.

 

Dodatni vidiki dostopnosti

 

Radioeter.net daje na voljo UserWayjev pripomoček za spletno dostopnost, ki ga poganja namenski strežnik za dostopnost. Programska oprema omogoča radioeter.net izboljšanje skladnosti s smernicami za dostopnost spletne vsebine (WCAG 2.1).

 

Omogočanje menija dostopnosti

 

Meni dostopnosti radioeter.net lahko omogočite s klikom na ikono menija dostopnosti, ki se prikaže v kotu strani. Po sprožitvi menija s posebnimi potrebami počakajte trenutek, da se meni s posebnimi potrebami naloži v celoti.

 

Povratne informacije

 

Veseli bomo vaših povratnih informacij o dostopnosti Radia Eter. Prosimo, da nas obvestite, če na Radiu Eter naletite na ovire dostopnosti:

 

Telefon: +386 1 306 40 64

 

E-naslov: eter@mladizmaji.si

 

Naslov za obiskovalce: Javni zavod Mladi zmaji, Resljeva cesta 18, 1000 Ljubljana

 

Poštni naslov: Javni zavod Mladi zmaji, Resljeva cesta 18, 1000 Ljubljana

 

Na povratne informacije poskušamo odgovoriti v 5 delovnih dneh.

 

Omejitve in alternative

 

Kljub vsem našim prizadevanjem, da bi zagotovili dostopnost Radia Eter, lahko obstajajo nekatere omejitve. Spodaj je opis znanih omejitev in možnih rešitev. Prosimo, kontaktirajte nas, če opazite težavo, ki ni navedena spodaj.

 

Znane omejitve za Radio Eter:

 

Zvočne datoteke: Trenutno vse zvočne datoteke niso na voljo s transkripcijami, ker Radio Eter presega vire, ki so na voljo, da bi praktično ponudil transkripte za vse zvočne datoteke. Še naprej raziskujemo možnost zagotavljanja transkriptov za zvočne datoteke. Če želite medtem prepis za določeno epizodo, nas kontaktirajte in potrudili se bomo zagotoviti prepis.

 

Ocenjevalni pristop

 

Radio Eter je ocenjeval dostopnost Radia Eter z naslednjimi pristopi:

Lastna ocena

Inšpekcijski postopek

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:

 

Inšpektorat RS za informacijsko družbo

Ministrstvo za digitalno preobrazbo

Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana

gp.irsid@gov.si

 

Datum:

Ta izjava je bila ustvarjena 19.5.2023.

bottom of page