top of page

Julijske vznemirljivosti se zdijo že tako daleč …

Updated: Aug 17, 2023

V začetku meseca julija smo otvorili naš radijski oder. Nova oblika oddaj, ki bo v prihodnosti krojila vsebino Radia Eter. Začeli smo z radijskimi igrami! Prva epizoda radijske igre v seriji Oder na radiu nosi naslov Osvoboditev. Pia Škulj nam je pričarala sanje anonimne sanjalke. Zgodbo, ki spominja na kriminalko, si lahko zavrtite tukaj. Veseli bomo vaših odzivov na našo prvo igro in predlogov za naslednjo. Pišite nam na eter@mladizmaji.si in postanite del našega radijskega odra. Če te je oddaja navdušila nad sanjami, prisluhni tudi oddaji Arhiv sanj, kjer je Pia analizirala sanje o kači in zelenjavni juhi.

Svojo prvo oddajo je v juliju predstavila Merjema Đulović, ki bo v seriji oddaj Bosanska študentka v Sloveniji prikazala svojo študijsko pot in izkušnje z življenjem v tujini. V svojih oddajah bo odgovarjala na številna vprašanja. Kako je študirati v jeziku, ki ga ne govoriš? Kako je živeti brez družine v državi, ki je ne poznaš? Kako stopiti iz cone udobja in se preizkusiti v svetu? V prvi, pilotni epizodi, je predstavila, kako je sploh prišla do ideja študija v tujini, zakaj ravno Slovenija in ali takšna odločitev res lahko spremeni posameznikovo življenje. Prisluhni oddaji.

Ker na Etru ne mine mesec brez glasbe, sta sledili oddaji serije Alternativna fronta. Gregor Žibert se je poglobil v nov album primorske raperke, ki pušča sled v ženskem rapu – Masayah. Analizi albuma Zavedno, v katerem je čutiti vpliv glasbenic, kot je Lauryn Hill in ponuja svež sound na slovenski rap sceni, prisluhni tukaj.

Poleg slovenskega rapa je Gregor seciral tudi album Afrique victim, ki predstavlja šesti studijski izdelek tuareškega rokerja Mdou Moctarja.


Do vseh oddaj lahko dostopaš na zavihku Epizode na naši spletni strani, na Spotifyju in Apple Podcasts. Ne pozabi pritisniti Follow ter zvonček in tako ostani na tekočem.

16 views
bottom of page