top of page

Junijski Eter

Temperature so vedno višje, naše oddaje pa vedno boljše. Za vse, ki se hladite v senci dreves, sedite pod klimo in za tiste, ki vztrajate na soncu, smo pripravili povzetek dveh novih oddaj, ki ste ju morda zamudili v zadnjem obdobju.


Poletne mesece smo otvorili z novo serijo oddaj Arhiv sanj, ki nastaja v sodelovanju s podcastom Psihopomp. Skozi epizode Pia Škulj poskuša razvozlati in interpretirati vaše sanje, ki nam jih lahko pošljete na @radio_eter ali pa na @psihopomp.podcast ali na eter@mladizmaji.si.

V prvi epizodi je Pia interpretirala pomen sanj O kači in zelenjavni juhi. O pomenu kače in vseh ostalih elementov, ki so gradili zgodbo prve sanjalke, prisluhni tukaj.


Poleg sanj pa smo spet neumorno in globoko raziskovali tudi svet glasbe. Zgodovina popularne glasbe je serija oddaj, v katerih se poglobimo v žanre, ki so zaznamovali in oblikovali popularno glasbo. Tokrat je Gregor Žibert raziskal žanr, ki poleg odlične glasbe predstavlja tudi pomemben del v gibanju za pravice temnopoltih, vietnamski vojni, ter o kompleksnem družbenem stanju ZDA v 60. letih. Prisluhni epizodi in razišči soul.

V prvih dveh epizodah je Gregor govoril Rock N Rollu in Bluesu.

Če te je soul navdušil tako kot nas, te vabimo, da obiščeš Spotify in si zavrtiš našo Soul playlisto.


Tako smo zaokrožili dogajanje na Etru v juniju. V juliju pa od nas pričakujte veliko novosti. Pa nazadnje še ekstremno pomembna novica - odslej se poslušamo na Spotifyju, Apple Podcasts in na naši spletni strani.


15 views
bottom of page