top of page

Kaj se je v zadnjem času dogajalo na Radiu Eter?

Updated: Jul 5, 2023

Skoči malo v bližnjo preteklost, če iščeš koristne informacije o izmenjavah in glasbene posladke na pomladni playlisti. Za vse, ki ste zamudili zadnje dogajanje na Radiu Eter, je tukaj zbrano na enem mestu. Gremo!


Marca je svoj prvi album izdala in ga predstavila mlada slovenska kantavtorica KiKi, ki si s svojim pristnim, zanimivim in na trenutke tesnobnim stilom utira glasbeno pot. Predstavitve albuma se je udeležila Pia Škulj, ki je imela priložnost KiKi povabiti pred mikrofon in z njo spregovoriti o njeni glasbeni poti, kako so ji pomagali Mladi zmaji in o prvencu KRiKi. Prisluhni oddaji Kikijin čudežni svet. V aprilu pa smo se na Etru spraševali in si poskušali odgovoriti na dve vprašanji: 1. Kako se lotiti pisanja prijavnice za izmenjavo in motivacijskih pisem? 2. Kateri je tisti slovenski band, o katerem še nismo govorili in pisali, pa bi se moral nujno pojaviti na vseh pomladnih playlistah? Na prvo vprašanje je Zia Perko Rogelj odgovarjala s pomočjo sodelavke Movita Katro Kozinc v oddaji Angažirana mladina piše prijavnico. To je že šesta oddaja Dvigoritisa - podcasta, kjer želimo približati mladinske izmenjave in vzpodbuditi, da še kdo vstane in gre raziskovat svet. Tokrat nas je zanimalo predvsem, kako se prijaviš na mladinsko izmenjavo, kako se lotiti pisanja prijave, kaj je solidarnostni projekt in kako se prijavim. Katra pa je podala tudi nekaj napotkov, ki bodo nedvomno pripomogli k boljšemu pisanju prijavnic in motivacijskih pisem. V prejšnjih epizodah Dvigoritisa smo se dotaknili, kako se prijaviti na mladinsko izmenjavo (How To), v treh epizodah je z nami svoje izkušnje z izmenjavo iz prve roke podelilo 7 mladih: Ker, zakaj pa ne: V epizodi sta o svojih izmenjavah govorili Ana in Manja, ki sta se dotaknili tudi tiste manj prijetne spremljevalke mladih na izmenjavah, insomije.

Sam greš!: Odpravili smo se v Zagorje ob Savi, kjer so štirje mladi govorili vsak o svoji izkušnji z izmenjavo Vse je enkrat prvič: Kjer je Tia opisala svoje popotovanje po Bolgariji… V čisto prvem delu Dvigoritisa pa smo obiskali Movitov 25. rojstni dan in tam iskali odgovore na vprašanja o projektih in izmenjavah. Kaj je tisto, kar nam manjka na pomladni playlisti, je raziskoval Gregor Žibert. Ker ravno cvetijo opevane magnolije, bi bil greh, se ne poglobiti v zvočno sliko slovenskega banda, ki je pred letom dni izdal svojo prvo plato – Batista Cadillac. V novi oddaji Alternativne fronte je Gregor preučil album in band, ki na domačo sceno prinaša sonično svežino s svojim pristnim soul zvokom. Če še vedno iščeš tistih nekaj pesmi, ki bodo še bolj obogatile seznam najljubših pa ne spreglej prejšnjih epizod Alternativne fronte; o albumu USE skupine MRFY, reportaži koncerta srbskega dvojca Buč Kesidi in albumu Wet leg istoimenskega indie-rock dua. Mi že pridno pripravljamo nove oddaje, bodo kmalu na voljo na www.radioeter.net Ne zamudi jih! Sledi nam na Instagramu @radio_eter in spremljaj na TikToku @radio_eter in tako ostajaj na tekočem z našimi vsebinami.

27 views
bottom of page