top of page

Kaj smo v maju počeli na Radiu Eter?


V mesecu maju smo raziskovali svet glasbe in pripravili oddaji za čisto vse, ki si želite izvedeti več o začetkih popularne glasbe in za tiste, ki radi prisluhnete postpunk zvokom. Za vse, ki ste oddaji zamudili, so ujete v tem blog zapisu.


Poiskali smo točko nič popularne glasbe! Žanr, ki je v petdesetih obnorel svet s svojimi eksplozivnimi komadi hitrega ritma, kombinacije R&B-ja, Boogie Woogie-ja in gospela – Rock’n’Roll. Gregor Žibert te popelje v sam začetek in vas vodi skozi razvoj žanra, ki je pustil ogromno sled v svetu glasbe.

Prisluhni tudi prvem delu oddaje Zgodovina popularne glasbe: Blues.


Odkrivali pa smo tudi punk sceno in secirali album Cave World švedskih post-punkerjev Viagra Boys. Boysi so leta 2022 presenetili z bolj konceptualno zasnovo albuma. Veliko pesmi se ukvarja z modernim obnašanjem na internetu, ki ga primerjajo z obnašanjem neandertalcev v pradavnini. K tematiki pristopijo z absurdnim humorjem in resnim razmislekom o moderni družbi in položaju, ki ga posamezniki v njej zasedamo. Ohranili so svoj umazani zvok in zanje značilen brezbrižen odnos, ki poslušalcem sporoča, naj ne jemljejo vsega preveč resno.

Prisluhni poglobljeni analizi albuma Cave World.

V prejšnjih epizodah oddaje Alternativna fronta je Gregor predstavil album Batista Cadillac istoimenskega banda, album USE skupne MRFY.

Poskrbi, da ne zamudiš vseh prihajajočih oddaj in nam sledi na Instagramu @radio_eter in spremljaj na TikToku @radio_eter.


9 views
bottom of page